Politika varstva zasebnosti in piškotkov

Splošno

Podjetje LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., Cesta na Bokalce 40, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: ponudnik oz. podjetje oz. upravljavec osebnih podatkov) ceni zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega mesta www.superdelo.si/, zato njihove podatke skrbno varuje, tudi pred vdorom tretjih oseb, kar uporabnikom zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje s ponudnikom.

Upravljavec zagotavlja, da bodo Vaši osebni podatki predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi smo vas predhodni seznanili.

Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.superdelo.si šteje za uporabnika ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto (v nadaljevanju: uporabnik).

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

 

I. Varstvo osebnih podatkov

V podjetju LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov - ZVOP-1), našo politiko varstva zasebnosti in piškotkov in internimi akti našega podjetja.

 

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s to Politiko varstva zasebnost in piškotkov, je Podjetje LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., Cesta na Bokalce 40, 1000 Ljubljana.

 

2. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v podjetju Podjetje LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., je dosegljiva na e-naslovu pooblascena.oseba@iepri.si.

 

3. Obdelovalec osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov podjetja LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., je družba Innovatif d.o.o., Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana. Upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov sta medsebojna razmerja in obveznosti opredelila in uredila s pisno pogodbo.

 

4. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Osebnih podatkov posameznikov ne posredujemo tretjim osebam ali v tretje države.

 

5. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Podjetje LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., za spletno mesto www.superdelo.si i zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi soglasja in legitimnega interesa.

5.1.  Obdelava na podlagi soglasja

Podjetje LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi privolitve za namene obveščanja neizbranih kandidatov o drugih zaposlitvenih možnostih v podjetju.

5.2.  Obdelava na podlagi legitimnega interesa

Podjetje LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi legitimnega interesa, saj se kandidati prostovoljno prijavijo bodisi na razpisano prosto delovno mesto, bodisi se vpišejo v bazo kandidatov v primeru morebitnih zaposlitvenih možnosti v prihodnje. Podatki se obdelujejo za namen evidence iskalcev zaposlitve, segmentacije iskalcev zaposlitve glede na potrebe po delu, kontaktiranja v primeru primernosti oz. v postopku izbire kandidatov (termini, potrditve, zavrnitve), izbora kandidatov na prostem delovnem mestu.

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in se opravi preko obrazca na spletnem mestu www.superdelo.si.

Posameznik potrjuje, da je z oddajo podatkov preko tega obrazca seznanjen z namenom in pravili varovanja osebnih podatkov, omogočena pa mu je tudi povezava do Politike varstva zasebnosti in piškotkov. V primeru, da posameznik v procesu prijave preko spletnega mesta www.superdelo.si  posreduje tudi svoje občutljive podatke, čeprav jih ne zahtevamo, se strinja, da jih uporabimo skladno s to politiko.

 

6. Varstvo osebnih podatkov 

Podjetje LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sam na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

  • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
  • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
  • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
  • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
  • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

 

7. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki se obdelujejo na podlagi soglasja, se lahko hranijo do preklica tega soglasja.

Osebni podatki posameznika, ki se obdelujejo na podlagi legitimnega interesa, se lahko obdelujejo in hranijo še 2 leti po zaključku izbora kandidata iz razpisa na konkretno delovno mesto.

 

8. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, pravico do prenosljivosti podatkov ali pravico do ugovora in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., Cesta na Bokalce 40, 1000 Ljubljana ali preko zasebnost@xxxlesnina.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

 

9. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo podjetje LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., nemudoma izvedlo vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestilo, prav tako bo s tem seznanilo pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

 

II. Politika piškotkov

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

 

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
PHPSESSID Superdelo.si seja Uporablja se za pravilno delovanje spletne strani.
_iCD Superdelo.si leto Namenjen shranjevanju uporabnikove odločitve o uporabi piškotkov. Veljavnost piškotka je odvisna od uporabnikove izbire.

Piškotki za obdelavo katerih je potrebno privoljenje posameznika:

 

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
_ga Google Analytics 2 leti Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat Google Analytics seja Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid Google Analytics seja Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
otf_o Superdelo.si 6 mesecev Namenjen shranjevanju uporabnikovih oddanih podatkov, vkolikor uporabnik dovoli.
otf Superdelo.si 6 mesecev Namenjen shranjevanju uporabnikovih oddanih podatkov, vkolikor uporabnik dovoli.

 

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Posameznik lahko privoljenje za obdelovanje piškotkov za katerega je potrebno soglasje kadarkoli spremeni s klikom na gumb [Spremeni nastavitve].

 

III. Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov podjetja LES-MMS, trgovska družba, d. o. o., za spletno mesto www.superdelo.si bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.superdelo.si in velja od 25. maja 2018 dalje.